GevsivsParadosi Dreams
Greek Dutch English German Russian Turkish
kouzina 00CharismaMikro VKDMarket2 Niotis

Απίστευτο: Ζήτησαν από αθλητές/τριες να επιστρέψουν τις αθλητικές εμφανίσεις τους

Μόνο θλίψη μπορεί να νιώσει κανείς στο άκουσμα ότι η Σάμος και ειδικότερα ο Ναυτικός Όμιλος Σάμου δεν μπορεί να διατηρήσει το τμήμα της εκμάθησης ιστιοπλοΐας παιδιών τους χειμερινούς μήνες με αποτέλεσμα όσα παιδιά επιθυμούν να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο άθλημα να προπονούνται μόνο τους θερινούς μήνες. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες τα χρήματα που απατούνται για να υπάρχει δασκάλα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους είναι πολλά και ο Ναυτικός Όμιλος Σάμου χωρίς τη συνδρομή του Δήμου δε μπορεί να τα καλύψει.

Είναι κρίμα πραγματικά να μην μπορεί να επιχορηγηθεί ένα άθλημα που έφερε ένα χρυσό μετάλλιο με την Βάλια Νιτσόλα στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Σάμο στους διεθνείς παιδικούς αγώνες που διεξήχθησαν το καλοκαίρι του 2017 και συγκεκριμένα τον Ιούλιο στην Λιθουανία.

Είναι μεγάλη η απογοήτευση αυτών των παιδιών, αλλά και της χρυσής αθλήτριας Βάλιας Νιτσόλα να μην μπορεί να προπονηθεί για να κατακτήσει ένα ακόμη μετάλλιο σε ανώτερο επίπεδο.

Τραγικό βέβαια και το γεγονός τα παιδιά του στίβου που έχουν φέρει τόσες διακρίσεις να μην έχουν χώρους ν’ αθληθούν.

00Kaunas03

Και ακόμη πιο τραγικό να μαθαίνεις ότι ο ΔΟΠΠΟΝΑΣ ζήτησε από όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στη διοργάνωση να επιστρέψουν τις εμφανίσεις τους. Παιδιά που για πρώτη φορά συμμετείχαν σε μια διεθνή αθλητική διοργάνωση, που για κάποια ίσως να μην υπάρξει δεύτερη φορά και η χρυσή αθλήτρια που τίμησε την πατρίδα δεν είχαν την ευκαιρία να κρατήσουν ένα ενθύμιο μιας τόσο σημαντικής στιγμής για τη ζωή τους. Αναρωτιέται κανείς τους έλειψαν λίγες δεκάδες ευρώ; Είναι αυτές οι στιγμές που πραγματικά αισθάνεται κανείς τα μειονεκτήματα του να ζει σ' ένα ακριτικό νησί που στερούν ευκαιρίες για ανάδειξη και εξέλιξη ταλέντων σε όλα τα επίπεδα.

Βιολέτα Τριπόδη

 00Kaunas02

Όλα αυτά γίνονται τη στιγμή που αν κάποιος παρακολουθήσει τα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα στο νησί και ενημερώνεται για το πόσα χρήματα ξοδεύονται (ενώ δεν θα έπρεπε), να πει: Μα καλά είναι τόσο ακριβό αυτό το αθλητικό υλικό που έπρεπε να επιστραφεί; Διαβάζοντας παρακάτω πόσο κοστίζει το αθλητικό υλικό και που ζητήθηκε από τα παιδιά να επιστραφεί, διαπιστώνει κανείς ότι μιλάμε για το εξωφρενικό ποσό των «ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΕΥΡΩ» ανά άτομο. Τη στιγμή που κατά δεκάδες καίγονται τα πυροτεχνήματα, τη στιγμή που πετιούνται φαγητά από τα catering, τη στιγμή που πετιούνται στους κάδους πιατέλες με μελομακάρονα και κουραμπιέδες.

Και όσο αφορά το αθλητικό υλικό. Αποτελούνταν από τα εξής: Μια φόρμα, 2 μπλούζες, μια ζακέτα, ένα αντιανεμικό μπουφάν, κάλτσες και ένα σακίδιο. Για τέτοια υπερβολή και πακτωλό χρημάτων μιλάμε. Συνολικά 900 ευρώ για τα δέκα παιδιά που αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα, η τιμή του αθλητικού πακέτου είναι και πάλι υπερβολική. Φυσικά ο ΔΟΠΠΟΝΑΣ, δεν αρνήθηκε να πει στα παιδιά να κρατήσουν το καπέλο της διοργάνωσης (από τον Δήμο Kaunas) κι ένα μπλουζάκι (από τον Δήμο Σάμο)…

Ότι χειρότερο να στερείς από κάποιο παιδί (που αργότερα θα γίνει ενήλικας), τις αναμνήσεις του.

Έστω και την τελευταία στιγμή ας ανακαλέσετε αυτήν την απόφαση. Κύριε Δήμαρχε διορθώστε αυτήν την αδικία…

Αλέξης Κομνηνός

00Kaunas04

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την απόφαση του ΔΣ του ΔΟΠΠΟΝΑΣ για τη συμμετοχή της Σαμιακής αποστολής στο Kaunas της Λιθουανίας

Β. Με την υπ΄ αριθ. 120/28-11-2016 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ ΔΟΠΠΟΝΑΣ Δήμου Σάμου εγκρίθηκε η συμμετοχή του ΔΟΠΠΟΝΑΣ Δήμου Σάμου στους 51ους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες στο Kaunas της Λιθουανίας από 04/07 έως 09/07/2017 και είχε δεσμευτεί όπως εγγράψει σχετική πίστωση στον προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2017 για την κάλυψη της δαπάνης της αντιπροσωπείας του Δμου Σάμου. Η αποστολή θα αποτελείται από δέκα αθλήτριες, τρείς προπονητές και δύο συνοδούς από το Συμβούλιο του ΔΟΠΠΟΝΑΣ. Στα έξοδα της αποστολής θα είναι τα παρακάτω: Εισιτήρια με καράβι από Σάμο-Πειραιά και επιστροφή. Εισιτήρια αεροπορικά από Αθήνα για Kaunas Λιθουανίας και επιστροφή. Αθλητικός εξοπλισμός (ρουχισμός). Αναλυτικότερα θα έχουμε:

Αθλητικός εξοπλισμός ανά άτομο 90,00 Ευρώ.

Εισιτήρια καραβιού ανά άτομο 72,00 Ευρώ.

Εισιτήρια αεροπορικά ανά άτομο 350,00 Ευρώ.

Σύνολο εξόδων ανά άτομο 512,00 Ευρώ.

Έξοδα για δώρα της αποστολής στην Λιθουανία 150,00 Ευρώ.

Συνολικά τα έξοδα αποστολής των δεκατεσσάρων (14) ατόμων θα ανέλθουν στα 7.318,00 Ευρώ.

Στο ποσό της δαπάνης που προτείνετε για την συμμετοχή στους 51ους Παιδικούς αγώνες στο Kaunas της Λιθουανίας από 04/07 έως 09/07/2017 ανέρχεται στα 7.318,00 € και θα βαρύνει τον Κ.Α.Ε. 15.6472.0001 «Έξοδα αθλητικών δραστηριοτήτων – διοργανώσεων νέων» του προϋπολογισμού 2017 του ΔΟΠΠΟΝΑΣ Δήμου Σάμου.


Πολυμέσα

telion COFFEE ISLAND NEW

Ακουστε Ζωντανα!

Επικοινωνία

Samos Today

Θ.Σοφούλη 155
83100 Σάμος
Τηλ. +30 22730 87966 & 87967

Mail: info@samostoday.gr

Βρείτε μας στο Facebook