Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Εξιχνιάστηκαν τρεις (3) περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών τετελεσμένες και σε απόπειρα στη Σάμο. Συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία

Εξιχνιάστηκαν τρεις (3) περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών τετελεσμένες και σε απόπειρα στη Σάμο. Συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, τρεις (3) περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών τετελεσμένες και σε απόπειρα στη Σάμο.

Για τις συγκεκριμένες υποθέσεις, ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί, ηλικίας από 16 έως 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών, καθώς και για τα αδικήματα της πρόκλησης σωματικής βλάβης και της αντίστασης.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, οι συλληφθέντες, χθες (17-05-2019) το απόγευμα, δρώντας από κοινού, μπήκαν σε μπαρ ξενοδοχείου στη Σάμο με σκοπό την κλοπή, έγιναν όμως αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή. Ακολούθως, μπήκαν παραβιάζοντας είσοδο, σε παρακείμενη του ξενοδοχείου οικία και αφαίρεσαν, είδη ρουχισμού, τρόφιμα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.

Κατά την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι, οι ανωτέρω αλλοδαποί, την 14-05-2019, μπήκαν στο μπαρ της ίδιας επιχείρησης παραβιάζοντας είσοδο και αφαίρεσαν αλκοολούχα ποτά και αναψυκτικά, αξίας -500- ευρώ περίπου.

Στο πλαίσιο των ερευνών, στις οποίες συμμετείχαν αστυνομικοί, της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. (Δίκυκλη Αστυνόμευση) και του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Σάμου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κατσαβίδι και φακός, καθώς και μέρος των κλοπιμαίων.

Σημειώνεται ότι, οι δράστες κατά τον εντοπισμό τους προέβαλαν αντίσταση προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, ενώ τρείς εξ’ αυτών επιτέθηκαν από κοινού και τραυμάτισαν αστυνομικό.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.

Niotis