Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εντοπίστηκαν φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης στη Σάμο. Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ενώ στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται ένα ακόμη άτομο

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκαν στη Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, δύο (2) φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης.

Συνελήφθησαν, κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, το τελευταίο διήμερο, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 53 και 55 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία –κατά περίπτωση-, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, της νομοθεσίας περί όπλων, για παράνομη κατοχή εκρηκτικών και βεγγαλικών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνιακού κώδικα. Στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται ένας ακόμη ημεδαπός ηλικίας 21 ετών ο οποίος κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε την 10-07-2018 σε οικία του 53χρονου στη Σάμο, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις (4) κροτίδες, ποσότητα πυρίτιδας βάρους -13- γραμμαρίων περίπου και -43- φυσίγγια ιδίου διαμετρήματος. Ακολούθησε έρευνα σε αγρόκτημα του 53χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-42- δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 0,38 μ. έως 2,1 μ,

-22- πλαστικές γλάστρες,

πλαστικοί κουβάδες, λάστιχο ποτίσματος και σκαλιστήρι,

κάμερα καταγραφής εικόνας και ήχου, κάρτα μνήμης και μπαταρίες.

00Xasis02

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, διακριβώθηκε η συμμετοχή στην καλλιέργεια της προαναφερόμενης φυτείας, τόσο του 55χρονου, όσο και του 21χρονου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε την 11-07-2018 σε οικία του 55χρονου στη Σάμο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-21- δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 0,18 μ. έως 1,7 μ.,

τηλεσκόπιο τοποθετημένο σε σημείο ώστε να είναι δυνατή η οπτική επαφή με το αγρόκτημα του 53χρονου,

ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς) βάρους -6,3- γραμμαρίων,

κάρτες sim,

-2- φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές - ταμπλέτες (tablets),

κινητό τηλέφωνο,

μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης (χασίς),

ποσότητα λαθραίου καπνού βάρους -342- γραμμαρίων περίπου,

Επίσης πραγματοποιήθηκε έρευνα την ίδια ημέρα (11-07-2018) σε οικία του 21χρονου στη Σάμο, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

μονό κιάλι με δυνατότητα εστίασης,

-2- κινητά τηλέφωνα και δύο κάρτες sim.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.

Terpsis