Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τι θα εισηγηθεί ο Γιώργος Στάντζος στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου

Τι θα εισηγηθεί ο Γιώργος Στάντζος στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 13/01/2020 και ώρα 18:00 σύσκεψη στο Δημαρχείο Σάμου με την παρουσία και την συμμετοχή του Δημάρχου, του Προέδρου του ΔΣ, των επικεφαλής των παρατάξεων και των Αντιδημάρχων με θέμα συζήτησης τις επικείμενες κινητοποιήσεις για το μεταναστευτικό προσφυγικό.

Αποφασίστηκε ομόφωνα στα πλαίσια της απόφασης με αρ. 46/ 26.11.2019 του ΔΣ του Δήμου μας να παραστεί ο Δήμαρχος στις συνεδριάσεις της Τετάρτης 15/01/2020 της ΠΕΔ Β. Αιγαίου καθώς και στο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει την ίδια ημέρα και να εισηγηθεί τα κάτωθι :

1. Την συμμετοχή του Δήμου στην από κοινού κινητοποίηση-διαμαρτυρία των νησιών του Β. Αιγαίου στις 22/01/2020.
2. Την ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ του ΑΓΩΝΑ με τη διοργάνωση από κοινού μαζικής κινητοποίησης Περιφερειών ,Δήμων, κατοίκων και μελών των συλλόγων των νησιών του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου στην Αθήνα , την 31/01/2020 στο Μέγαρο Μαξίμου και συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας.
3. Κάλεσμα των επαγγελματικών ,επιστημονικών συλλόγων και φορέων το Σάββατο 18/01/2020 για την από κοινού δραστηριοποίηση και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις .

Αιτήματα της κινητοποίησης :
Ο άμεσος απεγκλωβισμός των προσφύγων - μεταναστών από τα νησιά μας και η δημιουργία ΜΟΝΟ μικρής δομής πρώτης υποδοχής και ταυτοποίησης με ολιγοήμερη παραμονή των μεταναστών - προσφύγων και ταυτόχρονο κλείσιμο του ΚΥΤ της πόλεως Σάμου.

00CharismaMikro