COFFEE ISLAND 000vkdmarket01
Greek Dutch English German Russian Turkish
kouzina 00CharismaMikro VKDMarket2 StathisAndreas NefeliHotel
Αξιόλογη παρουσία για τις Μικτές Παίδων και Κορασίδων Σάμου στους περιφερειακούς αγώνες μπάσκετ στη Χίο

Αξιόλογη παρουσία για τις Μικτές Παίδων και Κορασίδων Σάμου στους περιφερειακούς αγώνες μπάσκετ στη Χίο

Αξιόλογη παρουσία για τα αγόρια και κορίτσια που συμμετείχαν στους περιφερειακούς αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στη Χίο το διήμερο 23 και 24 Μαρτίου. Οι Μικτές Παίδων και Κορασίδων Σάμου έδωσαν το μέγιστο δυνατό και απέσπασαν το χειροκρότημα του κόσμου που για δύο μέρες γέμισαν ασφυκτικά το κλειστό γυμναστήριο Χίου.

Η μικτή παίδων και η μικτή κορασίδων έδωσαν 2 αγώνες με αντιπάλους τις μικτές Χίου και Λέσβου.

Τα πράγματα ήταν σαφώς δυσκολότερα για τη μικτή παίδων όπου σε διάστημα επτά (!!!) περίπου ωρών έδωσε σύμφωνα με το πρόγραμμα 2 αγώνες.

Στον πρώτο χρονικά αγώνα αντιμετώπισε την ομάδα της Λέσβου όπου ηττήθηκε με 39-42 μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα. Έναν αγώνα που αναγκάστηκε να δώσει για 15 περίπου λεπτά χωρίς τον Μανώλη Αστυπαλιώτη ο οποίος τραυματίστηκε και αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Στον δεύτερο χρονικά αγώνα η ομάδα φάνηκε κουρασμένη όπου όλη η ομάδα ήταν «στο πόδι» από τα χαράματα του Σαββάτου (02:00) για ν’ αναχωρήσει με το καράβι χωρίς να έχει κοιμηθεί – ξεκουραστεί κανείς. Και είναι κάτι που θα πρέπει να το κοιτάξει η διοργανώτρια αρχή (Ε.Ο.Κ). Στον αγώνα με τη Χίο, η μικτή Σάμου ηττήθηκε με 82-35 και θα πρέπει ν’ αναφέρουμε ότι η ομάδα της Χίου είχε πολύ ψηλά παιδιά κάτι που σχολιάσθηκε ιδιαίτερα.

00MiktiSamou01

Η Μικτή Κορασίδων αγωνίσθηκε με πάθος και χωρίς να έχει τις απαραίτητες προπονήσεις. Ας μην ξεχνάμε ότι εδώ έχουμε δύο κλιμάκια. Ένα της Σάμου κι ένα της Ικαρίας. Όμως τα πήγαν εξαιρετικά.

Στον πρώτο αγώνα έχασε από τη Λέσβο με 58-44 και στον δεύτερο έχασε από τη Χίο με 59-49.

Την Κυριακή το απόγευμα (24/03) έγιναν και οι απονομές αναμνηστικών διπλωμάτων συμμετοχής σε όλες τις αποστολές, ενώ τιμήθηκαν και οι Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος (περιφερειακός σύμβουλος Βορείου Αιγαίου και αρμόδιος για θέματα αθλητισμού και πολιτισμού) , ο Δήμαρχος Χίου Βουρνούς Μανώλης, αλλά και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Στο τέλος της εκδήλωσης παραδόθηκε η σημαία της διοργάνωσης στην ΤΕ ΕΟΚ Λέσβου, όπου το 2020 θα γίνουν εκεί οι συγκεκριμένοι αγώνες. Το 2018 είχαν γίνει στη Σάμο.

Μια διοργάνωση πολύ καλή, όπου αγόρια και κορίτσια δένονται ακόμα περισσότερο μέσα από τους αγώνες, γνωρίζουν ο ένας τον άλλον καλύτερα και λειτουργούν ακόμα περισσότερο ομαδικά.

00MiktiSamou03

Δυστυχώς όμως για άλλη μια φορά η Σάμος ήταν μόνη της. Κανείς από την Τοπική Επιτροπή δεν ήταν μαζί με την αποστολή, ώστε να βοηθήσει τους προπονητές που στην κυριολεξία τα έκαναν μόνοι τους. Ευτυχώς που υπήρχαν και δύο κυρίες στην αποστολή αλλά και γονείς αγοριών και κοριτσιών και βοήθησαν όσο έπρεπε όταν τους ζητήθηκε.

Αναφέρουμε το γεγονός γιατί η Τοπική Επιτροπή της Χίου βρέθηκε σύσσωμη στους αγώνες, η δε Τοπική Επιτροπή της Λέσβου είχε τρία άτομα μαζί και το καταπληκτικό ότι ο πρόεδρός της εκτελούσε μέχρι και χρέη φωτογράφου.

Ίσως ακόμα ένα σημείο αναφοράς που το μπάσκετ στη Σάμο δεν είναι και στα καλύτερά του. Και αν κοιτάξει κάποιος στο website της ΤΕ ΕΟΚ Σάμου δεν θα βρει καμία αναφορά στους συγκεκριμένους αγώνες και πόσο μάλλον στα αγόρια – κορίτσια και προπονητές που συγκρότησαν τις αποστολές.

Ελπίζουμε την ερχόμενη χρονιά το 2020 τα πράγματα να είναι καλύτερα στη Λέσβο και οι αρμόδιοι να δράσουν ανάλογα. To Radio Cafe 102.4 και το Samostoday.gr βρέθηκαν στους αγώνες της Χίου και αποθανάτισαν τις στιγμές του διημέρου…

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ

ΜΙΚΤΗ ΠΑΙΔΩΝ

Αστυπαλιώτης Μανώλης     

Καρράς Τιμολέων

Κυργεωργίου Ερμής

Παπαγεωργίου Στέφανος

Κεχαγιάς Νίκος

Κότσι Στέλιος

Κατσούλης Μανώλης

Βακεντής Ανδρόνικος

Σαπουνάς Μανώλης

Μαρίνης Μιχάλης

Τσιούρας Γιάννης

Αλεξανδρόπουλος Αντώνης

Προπονητής: Βογιατζής Δημήτρης

Συνοδός Παπά Φωτεινή

ΜΙΚΤΗ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Χαϊντούνη Ευτυχία

Καρούτσου Ρένα

Μπραχιμάϊ Αντζελα

Καλαμπόγια Άννα – Μαρία

Καρναβά Φωτεινή

Τοραμάνι Έντα

Φουντούλη Ευγενία

Γιαννικάκη Νίκη

Βουρούδη Ελένη

Μαράπα Σιμέλα

Χατζηκωνσταντή Μαριαλένα

Κρητικού Παρασκευή

Προπονητές: Καραβασίλης Γιάννης – Καλαμάρας Νίκος

Συνοδός: Καμμά Σοφία

00VKDGROUP

telion ZarbanisPerKilo

Ακουστε Ζωντανα!

Επικοινωνία

Samos Today

Θ.Σοφούλη 155
83100 Σάμος
Τηλ. +30 22730 87966 & 87967

Mail: info@samostoday.gr

Βρείτε μας στο Facebook